Terug naar blog

Mercury Marine® introduceert de geheel nieuwe 15pk en 20pk EFI FourStroke buitenboordmotoren

Mercury Marine® introduceert de geheel nieuwe 15pk en 20pk EFI FourStroke buitenboordmotoren en ’s werelds eerste draagbare buitenboordmotor met links- of rechtshandige stuurknuppel

De nieuwe buitenboordmotor van Mercury is ontworpen voor alle recreatieve en commerciële bestuurders en is uitgerust met batterijloze EFI's voor een snelle, betrouwbare start, directe gasrespons en betere algemene prestaties; behoort tot de lichtste op de markt die acceleratie, topsnelheid en gebruiksgemak verbetert, en een uitzonderlijk brandstofverbruik levert.

Zoals alle Mercury FourStrokes is de nieuwe 15/20 pk EFI ook ontworpen met het oog op onderhoudsgemak. Het schone, lek- en druppelvrije olieafvoersysteem, het schoonwaterspoelingshulpstuk, het waterscheidende brandstoffilter en de onderhoudshandleiding onder de motorkap maken dit een van de meest gebruiksvriendelijke buitenboordmotoren op de markt.

De meest innovatieve nieuwe functie die Mercury heeft ontwikkeld voor het nieuwe 15/20 pk EFI FourStroke-platform is de multifunctionele stuurknuppel.

Stuurknuppels zijn altijd gemonteerd aan de bakboordzijde van buitenboordmotoren, bedoeld voor linkshandige bediening. Uit het onderzoek onder gebruikers van Mercury Marine bleek echter dat een aanzienlijk percentage booteigenaars liever de stuurknuppel met de rechterhand bedient. Bij boten met een vaste zitplaats, kan de knuppel nu op de meest geschikte positie worden geplaatst om de buitenboordmotor te bedienen. Met behulp van handgereedschap kunnen booteigenaars de horizontale hoek van de stuurknuppel nu 18° van bakboordzijde en stuurboordzijde ten opzichte van het midden verstellen, in stappen van 6°.  De rotatie van de gashandgreep is ook omkeerbaar om de positie van de stuurknuppel aan te passen voor een meer intuïtieve en comfortabele bootervaring, ongeacht de voorkeur van de bestuurder.

Intuïtieve contactpunten op de multifunctionele stuurknuppel zijn onder andere de voorwaarts gemonteerde schakelhendel en de in de gashandgreep geïntegreerde stopknop voor gemakkelijke bereikbaarheid. De gashendelfrictieknop, met een grote, zacht rubberen handgreep, ligt comfortabel in de hand. Hiermee wordt wrijving op de rotatie van de gasklep toegepast, waardoor bestuurders gemakkelijk hun gewenste snelheid / gasrespons kunnen instellen. De Power Tilt, op geselecteerde modellen, zorgt voor moeiteloos kantelen van de motor in ondiep water of bij het traileren.